Då kan jag bocka av Afrika

Sådär. Snart är allting från resan tvättat. Det tog sin lilla tid. Men det är otroligt skönt att få det gjort. Har lagat tacos till mig & pojken också. Det blir lite godis och en bra film senare. I morgon ska vi på bio och se Harry Photer, efter det blir det friday’s på stureplan. Jag har inte riktigt hämtat mig efter resan. När jag vaknade i morse så trodde jag att vi var kvar i Tunisien. Så lite konstigt känns det, men det är otroligt skönt att vara hemma. Förutom att det är väldigt tråkigt väder. Färgen jag fått sitter kvar i allafall, en så länge.

Första dagen i Tunisien var väldigt lugn, vi snokade runt vårt område och gick ner till stranden och stan. Dagen efter det bestämmde vi oss för att åka ut till Sahara öknen. Jag ska inte gnälla här också. Men jag ville verkligen inte med på den utflykten. Vi skulle vara borta 2 dagar och övernatta i öknen. Men så blev det inte riktigt. Vi skulle bo på ett annat hotell under en natt, så varför inte? Vi bestämde oss för att åka. Det tog 8 timmar!! Det var fanimej det värsta jag gjort. Sitta på en buss i öknen så länge. Ja, det var bara att bita ihop. Men vi fick se så otroligt mycket saker på vägen. Man inser inte hur bra man verkligen har det. Ni skulle ha sett hur dom bodde. Mitt ute i öknen hade dem byggt som en liten ”glob” av sten. Där inne bodde dom. Men konstigt nog var det ganska svalt inuti. Men vilket liv, vad gör dom om dagarna egentligen? Det var iaf väldigt häftigt att se. På vägen såg vi också lam som hängde upp & ner utanför restauranger, aldeless blodiga och smutstiga. Vem vill äta bredvid det?

När vi äntligen var framme vid hotellet så tog vi ett kallt skönt dopp i poolen. Efter det så skulle vi rida på dromedarer. Jag ville såå gärna göra det igen. Men när vi väl kom dit så fegade lilla jag ur. Så Jessica och Andreas fick rida ut i öknen själva, medan jag och Björn gick tillbaka till hotellet och bada igen. Efter den långa och jobbiga dagen så fick vi ääntligen god och mycke mat! Oj vad vi åt! Mätta och belåtna gick vi sedan upp till vårt rum och somnade på 5 sekunder. Dagen efter skulle vi självklart upp klockan 5. Så det var bara att hasa sig upp och snabbt packa det lilla vi hade och äta frukost och sedan åka iväg med bussen igen. Nu var vi påväg till jeepsafari. Och…. detta var nog det mest underbara upplevelsen jag någonsin haft i hela mitt liv. Det var så sjukt häftigt! Vi åkte på SAND mitt ute i öknen alltså, helt otroligt. Chaffören bad oss att INTE ha bilbälte. Vi FLÖG runt i den bilen må jag säga, vi höll i varandra och bara skrattade samtidigt som vi skrek. Det var stup rakt ner, å han bara körde! ” Jag dör nu”- satt jag och tänkte hela tiden. Men herrejösses vas roligt det var! På bilden nedan ser ni bara ett liten uppförsbacke. Ni skulle ha sett andra sidan. herre min skapare. Rakt ner. Varför det inte finns foto på det kan ni ju gissa. Man behövde mer än två händer att hålla i sig med.

 


Det var så otroligt coolt och roligt. Efter 2 timmars åkande i öknen kom vi fram till där dom spelade in Star Wars 4 – 1977. Det var sjukt häftigt att se. Allting var kvar, men dock lite täckt av sant och massa annat. Nu måste jag nästan se filmen igen för att jag varit där (: Efter den långa färden i öknen så började vi röra oss tillbaka till vår buss igen, och 6 timmars resa väntade till vårt första hotell. Men det var endå mysigt, vi stannade upp lite då & då och fick se massa olika saker på vägen. Det var riktigt häfigt att åka till Afrika. Men det var så varmt att jag blev aldeless torr i halsen. Resten av veckan så solade och badade vi massor, shoppade som bara den och umgicks. Helt underbar resa, vill utomlands igen! Får se hur mycket jag har kvar i fickan efter att ha betalat av älskling på min iPhone. Men det har iaf varit helt underbart, å här har ni några få bilder (:

I morgon lägger jag upp bild på det jag köpt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.