JOBB

Vill man så kan man. Jag Har inte jobbat så mycket som det verkar som. Jag har bara jobbat på olika jobb men korta perioder. Jag sommarjobbar varje sommar och ibland då&då. Men att plugga 5 dagar i veckan och jobba samtidigt är tufft. Det gäller att ha bra självförtroende och hålla sig pigg varje dag. För en som studerar och vill jobba samtidigt så måste ni tänka på att kunna strukturera upp arbetet och plugget på varsitt håll. Utan att det krockar och blir för mycket. Att ha helgjobb är extremt skönt när man pluggar. Bara en extra 1000lapp hjälper väldigt mycket för en student. Om ni känner att det blir för mycket på en gång, håll då ut! Ha inte bråttom. Vänta tills ni tagit studenten. Så kan ni ägna Er åt plugget mer. För Er som precis tagit studenten. En del vill inte söka jobb alls. Och en del vill ha ett direkt! Mitt tipps är då att söka jobb kanske några månader innan studenter går ut. För då vill nästan alla söka och det blir svårare att få ett. Men varje gång jag söker jobb så tänker jag noga på: Att skriva ett ordentligt CV med kortfattade men meningsfulla ord. Jag går in i så många butiker jag kan och kastar mig nästan fram och presenterar mig med ett ordentligt handtag och ett enormt leende med en högljudd röst. Oftast får jag träffa cheferna på en gång och får en intervjun. Mitt självförtroende höjdes extremt när jag en gång fick ett jobb direkt efter jobb intervjuv. Man ska ALDRIG ge upp! Klä dig rent och fräscht och se så naturlig ut du bara kan. Utseendet spelar ”tyvärr” väldigt stor roll. Om du går in med mjukisbyxor och keps till en intervju kommer dom säkert neka dig pga klädsel. Tyvärr är det så idag. Men bara att acceptera. Bit ihop!! Leta leta leta!! Ställ gärna fler djupare frågor. Jag svarar med så bra svar jag kan! P.S. KONTAKTER ÄR BRA ATT HA , så fråga föräldrar,kompisar, släkten ja alla du kan! Man måste våga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.