Efter BB

Vilken resa. <3

Att fda barn r det hftigaste jag gjort i hela mitt liv. Det finns inget ord som kan frklara hur jag knner men starka underbara knslor r det iallafall. Hela jag blir varm och trgd. 

Jag hade dock nskat att jag ftt den hjlp jag behvt eftert. Inte nog med att man ska fda barn och g igenom den smrtan s fanns det komplikationer fr mig efter. Att jag sprack frstod jag, det blev en liten bristning. Jag trodde jag totalt skulle g snder och med tanke p hur stor den hr ”lilla” tjejen r s r jag otroligt frvnad. Men jag lyssnade vldigt noga p barnmorskorna nr man inte ska krysta fr att spricka mindre s antagligen hjlpte det (: 

Att jag skulle svimma var verkligen ondigt. Speciellt nr barnmorskan inte hade uppsyn nr hon sg hur svrt och lngsamt jag satte mig upp p sngen. Den rejla bulan jag fick i huvudet r borta nu men ack s ont det gjorde! Jag kunde inte kissa p flera timmar s dom fick komma in med en pse som dom tmde mitt kiss i. Jag fick ocks frska kissa i en potta… kndes vl lite sdr.. men det var viktigt att kissa efter frlossningen. Flera olika barnmorskor kom in under den hr tiden och ingen verkade veta att jag hade svimmat och fallit med huvudet framt. Fick frklara det gng p gng och blev mer och mer irriterad/ledsen. Men end kom dom bara in med hallonsaft och massa dricka…. som om det skulle hjlpa knde jag d… 

Nr vi ntligen fr ka upp till BB-Hotellet knner jag att ; ntligen kan jag slappna av! Efter 6h i sngen …  

Nr vi vl r uppe i hotellrummet och jag ska amma Filippa s har min bedvning brjat avta och jag har fruktansvrt svrt att stta mig ner. Smrtan gr inte att beskriva men jag tnker bara..; det r ver i morgon! 

Den natten sov jag som en Bjrn som gtt i id. Dock knde jag tidigt p morgonen att ngot inte stod rtt till. Fick ringa in en barnmorska som efter flera timmar kom och skulle titta till mig.

” Oj- inte undra p att du har ont lilla vn” Vi ska se till att du fr trffa en doktor.. det drjer dock vldigt lnge innan jag fr trffa en doktor d Filippa har massa besk att gra och sjlvklart gr hon frst! Det hemska och jobbiga var att jag inte kunde stlla mig upp utan hjlp pga den  fruktansvrda smrtan. Det hinner g tv dagar… vi ker in p 48h koll fr Filippa och allting ser bra ut hos lilla tjejen. Jag mste bertta om smrtan igen. Jag knner mig samtidigt s dum och egoistisk ven fast jag vet att allt r okej med henne. Men jag knner att jag kan inte ta hand om min dotter med den hr smrtan. Det gr s ont att jag vill brista ut i trar, jag str inte ut lngre. Tillslut fr jag trffa en p mdravrden. Hon sger att min ndtarm har kt ut och sger ocks att det r frstligt att jag har ont.. nhe? Det menar du inte?!  Hjlp mig bara… 

Jag blir hemskickad med laxeringsmedel och bedvningssalva. Det gr tv dagar till. Det blir inte bttre. Ingen skillnad. Jag orkar inte mer. Vi ker in till gynakuten och fr sitta dr i 2h. ntligen vr tur. Berttar mina besvr.. blir skickad till kirurgakuten.. dr tillbringar vi nstan 3h innan vi fr komma in till ett rum. Sjvklart yttrar sig sjukskterskan att; oj har ni med er en nyfdd? Det borde ni inte pga smittorisken. Men tack fr den; jag knner mig som vrldens mest egoistiska mamma och vill lgga mig p golvet och skrika… 

Vl i rummet mste jag ytligare en gng till ska jag frklara mina besvr .. och dr brister det. Trarna gr inte att hlla inne lngre. Jag har aldrig ngonsin grtit vid ett tillflle som detta och skms s mycket ver att jag sitter i rummet fr min egen skull… Hon trstar mig och sger att – allt kommer bli bra… 

Det kommer in en kirurg som tittar till mig och str som ett frgetecken och ber mig ligga kvar d hon behver hmta en doktor.. Han kommer in efter ca 15min hinner knappt lyfta p tcket och sger – det hr r ingen fara. Det hr kommer frsvinna men du har ngra tuffa dagar framfr dig. Vi skickar med dig massa bedvning och salva som du fr smrja morgon/kvll. Ja, jag har haft en massa tuffa dagar. Men idag r dom bakom mig. Jag r s lycklig att trar kommer. Jag knde mig s dum, dlig mamma, dlig flickvn som inte kunde hjlpa till med ngonting. Grt och gnllde av smrta varje dag. Ord kan inte beskriva hur glad jag r att m bra igen. ntligen kan jag ge min dotter all den tid hon frtjnar. Smrtan r som bortblst. Fr er kanske det hr inte lter som ngot stort. Men efter att precis ha ftt barn och inte kunnat ta hand om min nyfdda bebis; inte kunnat njuta; inte kunnat st upp ordentligt ; inte kunnat g… s var det fruktansvrt smrtsamt i hjrtat att behva brja dagarna shr, jag vill inte minnas det s. Men inget jag hade kunnat gra annorlunda. Hur som helst. Jag r s lycklig att ha henne i mitt liv. Dagarna flyger ivg hr hemma trots att hon bara sover och sover. Jag lngtar tills jag fr lra knna dig. Min vackraste godel <3 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.