Amning och brustet hjrta …


Nu r det officiellt. Kan inte amma lngre. Vi har kmpat lnge med amningen och det har slutat i obeskrivlig smrta, inflamation , mjlkstockningar, trar och besk p akuten ….

Jag har verkligen gjort allt jag kan. Hoppas jag… ibland nr jag tnker tillbaka; om jag hade hllt ut? Hade smrtan frsvunnit d? Jag fick inga bra tips och rd av varken lkare eller min omgivning att det skulle g ver … Knde mig otroligt vilsen nr det gllde detta. Hade ingen att prata med. Endast mig sjlv att flja. Vi kmpade i 3 mnader. Nr vi var inne p den 4:e mnaden fick hon testa ersttning och d nr jag ammade henne till och frn innan vi helt gick ver s delamma jag ett tag. Gav tv till tre gnger p morgonen och ibland under dagen och en p kvllen i samband med ersttning. S har vi hllt p s nu tills kanske ngra veckor tillbaka .. funkade hittills tills vi fick reda p att hon var MP allergisk … 

Vilket gjorde att jag var tvungen att hlla mig borta frn allt som hade minsta lilla spr av mjlk i. Men p ngot sjukt stt gjorde detta Filippa frustrerad. Hon brjade trotsa och ville inte alls ha tutte… och mitt i allt kom hennes tnder… hon bet tag och det gjorde s fruktansvrt ont och jag r livrdd att det ska hnda igen. Sylvassa r dom… 

S vi har gett upp helt…. det kommer dessutom ingen mjlk lngre… och jag knner mig s otroligt dum. Skms nstan. Varfr mr jag s otroligt dligt ver det hr. Grter varje gng jag tnker tillbaka..  – Om vi bara hade kmpat lite till … Men det kanske aldrig hade blivit bra? Ingen som vet. Drfr jag r s ledsen ver att det inte gick. Jag saknar vra mysiga stunder. Fr s ont i mitt hjrta och smrtan r s tung. Men jag vill iallafall se tillbaka att jag gjorde ALLT fr att bita ihop. Trots all smrta, trar och hyperventilerade grt i halsen s gjorde jag allt jag kunde. Men tillslut sger kroppen ifrn…. Men jag kan inte hlla emot trarna nr jag tnker p det. Trodde inte det hr skulle vara s viktigt fr mig…. men jag r inte ensam… ven om det knns s :'( 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.