Landställe

Jag har växt upp på landet, i princip och jag lyckas alltid dras tillbaka. Jag trivs så bra, hela min själv blir varm. Jag har sen jag var i mammas mage varit uppe i Kalix, Luleå och pålänge där mina kusiner och mormor och morfar bor. Min mormor finns inte längre. Men morfar är kvar där uppe och vi ska åka och hälsa på snart. Vi har iallafall spenderat alla högtider och lov i Norrland tills vi blev äldre. Då blev det svårare att åka upp. Istället började vi vara på Möja väldigt mycket som ligger i Stockholms skärgård. Farmor och farfar hade ett hus där ute som dom hade byggt. Pappa och hans bror & syster delade på huset och firade alltid midsommar där. I flera flera år… tills dom inte fanns längre och då valde papps syskon tyvärr att sälja huset. Pappa hade inte råd att köpa ut det. Fruktansvärt trist och det gör ont i själen att allt hela tiden ska handla om pengar. Vi ville så gärna ha kvar det. Därför vill jag nu köpa ett sommarställe till oss. En liten stuga där Filippa också kan tillbringa sin sommar som jag fick. Åka flakmoppe för att handla godis. Önskar att jag kunde ta tillbaka huset från dom som köpte det… gör så ont i hjärtat att gå förbi huset. 

Jag funderar på om vi ska köpa ett ställe i Karlstad. Både jag och Björn har vänner där nere så det lockar måste jag säga. Vem vet vad framtiden har att erbjuda? Ett sommarställe ska vi iallafall ha! Det här huset ligger i Karlstad och kostar knappt 1milj. 

Vilken dröm!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.