Frlossningsberttelse del 1.

Wow. Vad vi kvinnor kan!

Jag r s otroligt imponerad p kvinnokroppen & hur en mnniska kan klara av en smrta som denna. Helt otroligt!

Jag har haft en helt fantastisk graviditet denna gng ocks; dock mtt vldigt vldigt illa men har kunnat hantera det end & mot slutet blev allt bttre. Inte kunnat jobba dock pga belastningen.. s varit sjukskriven december & nstan Januari ut. Vlbehvt!

Har haft s mnga frvrkar & sammandragningar flera veckor innan fdseln & dom har gjort s ont… Men den 25:e januari tidigt p morgonen runt 03:00 fr att vara lite mer punktlig brjade jag knna dom dr vrkarna igen, fast nu kom dom hela tiden, & p morgonen(?) Jag lg dr trtt & tnkte men h kan dom sluta snart s jag kan f somna om..? Men det slutade sklart inte; s jag gick upp. Brjade stda, tvtta, duschade , gjorde mig i ordning… samtidigt som jag fick ont d & d. Tillslut insg jag att det r nog dags … dom frsvinner inte. Bjrn ppnade drren till vr garderob dr jag stod & plattade hret & sger – r det dags att fda eller??? Varav jag svarar lite irriterat haha – Ja lskling; men g & lgg dig sov!! S han gr ju som jag sger ; han somnar om. Ngra timmar senare har vi ringt till svrfrldrarna som ska vakta Filippa under tiden. Vrkarna fortsatte var hanterbara och knde mig s lugn. Gick runt hemma; stdade lite mer, ms med Filippa s mycket jag bara kunde. Efter lunch brjade vrkarna gra lite mer ont. Kom ttare .. Bjrn blev orolig tjatade att vi skulle ka in men jag sa bara – Nej jag vill vara hemma mer.. s jag bet ihop… tills han knde; nej Frida nu fr det va nog nu ker vi in ; s han tvingade mig. Jag ville stanna hemma … Klockan var kanske runt 3 p efm d. Vi kte & hmtade upp min syster som bor i Solna som skulle vara med & i bilen ringer vi in & jag berttar att vi r pvg & hon sger i telefonen att – Du lter inte s besvrad, va beredd p att du kanske blir hemskickad. .

D knner jag bara att – h vad ondigt dom kommer skicka hem oss…. blir lite smsur p Bjrn … samtidigt som jag kommer p att mitt legg r hemma… s Bjrn fick slppa av mig lillasyster p frlossningen & vnda tillbaka (frlt lskling) Nr han slpper oss knner jag hur sknt det r att st utomhus s vi str dr ett tag jag & Julia medans jag fr vrkar. Men hon tvingade ocks in mig efter ett tag. S vi kte frst upp till vning 4 dr man gr ctg innan man fr ka upp p plan 9 dr sjlva frlossningen r. I receptionen str en ldre kvinna & tar emot oss & frgar vad vi ska gra drav jag sger att – Ja? Jag ringde frut & jag ska vl underskas eftersom min frlossning har satt igng. Hon tittar p mig sger – Jaha r du verkligen sker p det? Du ser s himla frsch ut…. & ser inte ut att ha s ont.

– Eh … Jag vet ju inte det r drfr jag r hr???

Fr ett rum p en gng & fr hjlp trots legitimation r hemma .. som tur var!

En barnmorska kommer in; – Jaha! D ska vi se! Du tror att frlossningen r ingng?

Hon slnger ocks ur sig att – Ta mig inte fel nu men du ser inte ut att ha s ont; vi r inte vana att ngon ser s frsch ut ..

allts; jag hade sminkat mig & satt med en bulle i hret & tnkte(?) Fr man inte vara lite fin p sin frlossning…? Jag har sminkat mig, r det frbjudet…? Blev vldigt irriterad iallafall..

Men du kan ju vara en liten luring sger hon d; s vi ska mta dina vrkar bebisen. Hon stter p allting ; vntar in en vrk & tittar fundersamt p skrmen sger ; eh hmm. Du fr nog lgga dig ner fr mste se om det var bebisen eller du som blev anstrngd dr..

S jag lg ner & lt kanske 4-5 vrkar svnga frbi nr hon var i rummet intill. Under tiden har Bjrn hunnit komma barnmorskan kommer in igen efter ca 25 min. – Ja du har ju vrkar bebis verkar pverkas. S vi ska underska dig s fr vi se d sger hon.

Jag lgger mig ner & hon gr en underskning dr dom kan avgra med sina fingrar hur ppen man r. D hon sger – Men oj; du r ju ppen 6 cm!! Vi mste upp till ett rum med dig nu! Vnta hr sger hon & gr ivg & kommer tillbaka med damen frn receptionen & hon sger – Jaha du var minsann en riktig luring end… Lycka till nu du!

Vi ker upp till vngen & fr rum 11 som r ett rum precis i brjan & det var s himla fint. Inredningen, utsikten, ja allt! Jag blev s taggad!

Vi stter oss ner; pratar lite om frlossningen & mitt brev, frbereder osv .. Nu brjar det ; nu kr vi sger jag till Bjrn & Julia!

Utsikten frn BB- Stockholm & vrt rum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.