Frlossningsberttelse del 2

Ja… D var det dags igen. Barnmorskan lmnade rummet & vi insg d i denna sekund att ingen hade tit middag. S vi ringde p Markus (Bjrns bror) som kom med proviant. Jag hade dock absolut ingen matlust men mina hjlpredor behvde energi!

Jag brjade filma lite & var s taggad mellan vrkarna. Det r verkligen tur man fr vila emellant .. Hade ju planerat att filma under frlossningen litegrann fr vnner men det blev inte som planerat, eftersom allt blev vldigt intensivt…

Jag fortsatte kmpa p. Jag gick runt i rummet & rrde p mig hela tiden. Men nr en vrk var p ingng stod jag vid ett armstd. Barnmorskorna (vi hade tv) kom in d & d fr att titta till bebisen (& mig sklart) Men hon mtte s hon mdde bra. Frgade ocks om jag vill testa p lustgas. Men jag vgrade. Krktes sist & kunde bara inte sluta tnka att samma sak skulle ske igen. S jag fortsatte utan bedvning. Klockan brjade nrma sig 18 & nu brjar det gra ont p riktigt ; men jag r inte rdd & jag frsker andas s djupa andetag jag bara kan under vrkarna. Bjrn & Julia peppade mig;

– Andas djupare Frida! Glm inte att andas!

Trodde jag skulle bli skitsur men jag behvde bli pmind. Man tappar kontrollen nr man har sdr ont. Jag fr en vrk som slpper, det kommer en igen precis efter som sitter i, sen kommer en igen, tre stycken s ttt intill! D sger jag i vrkarna att ;

Det hr gr inte, jag klarar det inte.

D har en av barnmorskorna kommit in medans och springer fram till mig och sger;

– Det gr du visst Frida; kmpa p, du klarar det hr!

Vrken (vrkarna) gr ver & jag fr en paus & sger. –

Men klart att jag gr. Jag ska inte ha ngon bedvning har jag ju sagt ; sger det bara d fr det gr s ont. D fnissar hon bara & klappar mig.

Klockan 19:00 skulle jag underskas igen ; fr att se hur mycket mer jag ppnat mig. Vi hade klivit in i rummet vid 15 tiden ungefr s br ju hnt lite tnker jag, var ju end ppen 6cm d.

Hon undersker & sger att jag r ppen 7 cm men 8 nr jag fr en vrk. D frgar hon hur jag knner mig.

– Bajsndig svarar jag.

D ber hon mig stlla mig upp i sngen med armarna p ryggstdet och sger att jag ska trycka lite nr jag fr en vrk. Jag lyssnar , jag trycker p… vrkarna r inte vrkar lngre. Jag har kommit in i kryssningsfasen. Mitt vatten gr & det sger bara PANG! Allting sker p en gng! Jag har Julia & Bjrn p varsin sida av mig som drar mig uppt varje gng jag ska krysta, jag glider fr jag r s svettig men dom kmpar p med att dra upp mig innan nsta krystning. Det gr s frbannat ont. Jag skriker som aldrig frr, jag skriker hjlp & alla mjliga ord! Jag hller ena handen mellan benen , varfr vet jag inte, det kndes bttre d.

– Jag knner huvudet sger jag, jag knner hret!

Barnmorskorna sger , att – Men ja Frida det r ju fr att bebisen r pvg ut nu!

D hr man Julia & Bjrn ( hrd & hrig ) sjunger dom till varandra lite tyst. Fr er som inte sett den kvinnan kan ju ska p det & Idol s fattar ni. Jag ville sl in deras ansikte med en stekpanna samtidigt som jag dog av garv inombords!

Jag fortstter krysta & mr s illa, jag svettas , trycker allt jag kan, jag knner vrkarna, jag knner nr jag ska ta i! Jag knner allt! Jag har ju ingen bedvning, ingenting! Tillslut sger hon, – En till nu bara Frida , en till!! D blir jag helt lycklig i hela kroppen trotts smrtan och ut kommer hon! jag fr henne i min famn p en gng. Jag vgar titta p henne! Spelade ingen roll om det var blod! Smrtan frsvann med en gng, som bortblst. Hon var hr. ntligen! Men hur fasiken ?! Fyra timmar?! Vad hnde? Jag va i chock! frn 7 cm till att vatten gr & hon fds p en halvtimme? Herregud vad jag knde mig stark! S otroligt stark! Jag var s stolt ver migsjlv!! Sn knsla! s otroligt hftigt att ha min syster dr ocks! Hennes std gjorde s otroligt mycket! Bjrn var ocks helt fantastisk! Klarade verkligen detta fr deras fantastiska std pepp!!

WOW hrni! Det hr var s hftigt! Sn knsla! Mr s otroligt bra efter ocks! Men nu ska vi inte ha ngra fler barn. Tror vi (?). Haha nej inte p ngra r iallafall …. r s lycklig att jag mr s ofrskmt bra nu efter. Men med tanke p hur dlig jag var efter Filippa s r jag s vrd de!!

Nu ska vi njuta av bebisbubblan med Filippa. All krlek till er 🖤🖤🖤🖤

Hr r en video ihopklipp frn hela dagen d allting satte igng. Trodde jag skulle filma mer p frlossningen men jag hade s bvelens ont att jag tappade helt bort det. Men filmade lite och hr r den! Hoppas det funkar, sg till annars (:

Hr hade jag precis blivit sydd (frsta graden) moderkakan var ute, navelstrngen var klippt. ntligen! Vilken lycka! Sn krlek! Hjrtat vrker jag knde att livet r s komplett nu. Kan inte bli bttre!

Frsta mtet fr tjejerna. Filippa var s nyfiken. Ville hlla hennes hand petade lite p henne. Men sen glmde hon bort lite. Hon r ju s liten, s svrt att frst. Men du ska bara veta min lilla skatt. Ni kommer ha s roligt ihop!

Min fantastiska syster! Hon var till s stor hjlp dessa tv dagar. Hon hjlpte mig med allt, byta binda, torka mig, ge mig mat & vatten, ja allting! Min lskade bsta vn! Jag r s glad att hon var med! lskar dig s!

Jag r s lycklig trarna bara rinner! Herregud vad jag lskar att f leva det hr livet!

En reaktion på ”Frlossningsberttelse del 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.